Gripa porcina in Romania

Conform evz.ro gripa porcina a ajuns in Romania.

Simptomele gripei porcine sunt: febră, oboseală, lipsa poftei de mâncare, tuse şi dureri în gât. Experţii susţin că Tamiflu-ul, medicamentul antiviral utilizat împotriva gripei aviare, este eficient şi împotriva celei porcine. Gripa de origine porcină din Mexic nu se transmite mâncând carne de porc, ci pe cale aeriană, de la om la om. Temperatura de preparare a cărnii (71 de grade Celsius) distruge virusurile şi bacteriile, potrivit Centrului american pentru controlul bolilor
(CDC).

Comments

comments

Author: ionut_d

3 thoughts on “Gripa porcina in Romania

  1. Pai ce conteaza ca la 71 de grade se distrug virusurile si bacteriile din carnea de porc atata timp cat spune mai inainte ca nu se trasmite consumand carne? Probabil aveau de umplut un anumit numar de cuvinte 🙂

  2. Asta e inca o dovada a neprofesionalismului presei romanesti. La fel ca aia cu “3 turisti s-au ratacit in masivul Piatra Craiului din muntii Bucegi” care a aparut la Antena1 si pe site si la stiri seara. Niste tarani…:P

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.