Nu pot zice că sunt mare băutor de cafea sau că dețin toate secretele, dar am acumulat niște experiențe empirice și am primit niște sfaturi de la oameni experți în acest viciu. Prin umare, câteva recomandări de luat în considerare ar fi:
1. este de preferat ca aparatul de cafea să aibă râșniță ceramică sau de oțel, dar nu obligatoriu
2. reglarea râșniței aparatului de cafea se face doar în mers, altfel exista riscul defectării
3. la achiziția aparatului țineți cont de opțiunea de a furniza apă fierbinte (explic mai târziu)
4. achiziționați doar cafea bună de la magazine care importă și prăjesc ei (o să fac o altă postare cu o recomandare de magazin)
5. nu umpleți recipientul de cafea, puneți exact cât pentru cafeaua/cafelele pe care le faceți atunci pentru că:
6. boabele de cafea trebuie ținute pe cât posibil sigilate ermetic.
7. nu folosiți opțiunea de “cafea lungă”. Aceasta este de fapt un espresso peste care este pusă apă fierbinte care trece prin zaț. Faceți un espresso peste care puneți apă fiartă (vezi punctul 3). Veți avea un gust mult mai bun și se mai zice și că apa trecută prin zaț este toxică.
8. aparatul de cafea să aibă filtru pentru apă și opțiuni de autocurățare
Cât despre aparatul ales de mine, este un Philips LatteGo 4349/70 despre care o să povestesc după ce îl voi utiliza ceva mai mult. Tot cei de la Philips au un articol foarte bun despre cum să alegi un aparat.